Rekordmånga restauranger är KRAV-märkta

Rekordmånga restauranger och skolkök är KRAV-märkta. Enbart under 2012 valde ytterligare ungefär 200 restauranger att KRAV-certifiera verksamheten och har vi över 800 KRAV-märkta restauranger att välja mellan i Sverige.

Fler och fler restauranger väljer att KRAV-certifiera sina kök, en av dem är Restaurang Brydlings på Åhléns i centrala Stockholm.

-Vi har gått från noll till nästan 100 procent ekologiskt på ett år, säger Jörgen Calmsund som tillsammans med sin fru och svägerska driver Restaurang Brydlings på Åhléns i Stockholm. Att göra ett så stort hopp kräver att man tänker till, men vi visar ju att det går. Under det här året har vi höjt kvaliteten på maten rejält, fortsätter Jörgen. Och det fina i kråksången är att vi har kunnat behålla utpriset och samtidigt ökat lönsamheten.

Restaurangerna kan välja en KRAV-certifiering med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror:

Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

KRAV-märkt mat blir än mer tillgängligt för alla och det är en underbar utveckling, men de allra största vinnarna är trots allt våra egna kroppar, vår natur och våra vattendrag som slipper förorenas med farliga kemikalier, säger Johan Ceije, Försäljningschef KRAV.

Källa