DÄRFÖR ÄLSKAR MÄN KÖTT

I nya numret av Camino undersöks varför det är så viktigt för många män att äta kött. På senare tid har köttrenden växt sig starkare och det i en tid där den ökande köttkonsumtionen lyfts fram som ett stort klimatproblemen. Fint kött har blivit en viktig statusmarkör bland såväl trendkänsliga hipsters som välbeställda 40-talister. Numera ska den som hänger med i mattrenderna helst köpa hängmörat kött från saluhallar och gårdsbutiker samt äta på trendiga köttinriktade krogar som AG och Djuret i Stockholm.

I senaste numret av Camino intervjuas kända kockar om deras förhållande till kött, manliga ideal och Morberg. Dessutom ta frågan om upp om vilken tevekanal som blir först med en ”queerkock” som vågar utmana normer inom manlig och kvinnlig matlagning? Eller en ”grön machokock”, som lagar proteinstinn vegomat för män som tror sig behöva äta ”riktig mat” men insett just hur komplicerat köttätande är?

Caminos hemsida

Källa